Saturday, 10 December 2016

KERABU PEGAGA (Menu Ibu Berpantang)


Bahan A

  • 1 Ikat pegaga.
  • 2 Ekor ikan gelama kering (Dibakar & dibuang tulang).
  • 1 Inci halia muda (Dihiris).

Bahan B
  • 1 Ulas bawang putih.
  • 3 Biji bawang merah.
  • 1 Sudu teh lada hitam.

Cara Memasak
  1. Hiris daun pegaga halus-halus. Tumbuk ikan gelama keing sehingga hancur. Dan ketepikan buat sementara.
  2. Bahan yang ditumbuk tadi digoreng di dalam kuali tanpa minyak. Masak sehingga bahan ini kering sedikit dan angkat.
  3. Di dalam mangkuk besar, gaulkan daun pegaga, halia, ikan kering dan bahan yang digoreng tadi. Gaul sebati.
  4. Makan bersama nasi lembik yang masih panas.

Selamat mencuba...




BOSOMI, BABIONIQ & WELLROS (L & XL PANTS)

PRE-ORDER OPEN SETIAP ISNIN - JUMAAT SELF PICK-UP SETIAP HARI COD SETIAP JUMAAT, SABTU ATAU AHAD PERBEZAAN & ...