Bahan A
- 1 ekor ikan Haruan (Dibersihkan & diambil isinya).
- 1 sudu teh pati ikan bilis.
- Sedikit minyak zaitun / canola.
Bahan B
- 3 ulas bawang putih.
- 1 sudu teh lada hitam.
Bahan C
- Sedikit serbuk lada hitam.
- 1 inci halia muda (Dihiris).
- Segengam daun pegaga (Dihiris).
- 1 inci cekur (Dihiris).
- 1/2 biji oren sunkist.
Cara Memasak
- Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah Celsius.
- Lumurkan bahan-bahan yang ditumbuk & pati ikan bilis pada fillet ikan Haruan.
- Letak didalam loyang & renjis sedikit minyak zaitun /canola & bakar sehingga masak kira-kira 10 minit.
- Hidangkan bersama salad & nasi yang masih panas.
Cara Membuat Salad
- Gaulkan kesemua bahan dengan perahan oren.
Selamat mencuba..